Logo

Ali imate v mislih projekt?
Kontaktirajte nas.

Kontaktirajte nas

Naroči

Sporočite nam vaš elektronski naslov in vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času.
Oblikovanje logotipa

Splošni pogoji in varstvo podatkov

1. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo storitev na vseh naših spletnih straneh, ki jih upravlja podjetje Animationiko, Niko Balažic s.p.

Naslov podjetja:

Panonska ulica 32,

9231 Beltinci

Matična številka: 8445389000

Davčna številka: 75834456

Poslovni račun: SI56 0234 6026 3083 780 NLB d.d. Ljubljana

Splošni pogoji so dostopni na spletni strani, zato se šteje, da je vsak potrošnik, ki pregleduje vsebino in naroča storitve, seznanjen z njihovim celotnim besedilom. Potrošnik ob plačilu predračuna in s tem naročilom storitve tudi izrecno potrjuje, da je s temi pogoji v celoti seznanjen.

2. Naročanje storitev

Storitve lahko naročite na spletni strani na naslednji način:

a) Preko kontaktnega obrazca (ali poslanega sporočila na podan e-poštni naslov)

Na spletni strani izpolnite kontaktni obrazec za povpraševanje storitve, ki jo nato zaključimo preko e-pošte. Na vaš e-poštni naslov prejmete predračun za celoten znesek ali avans (predplačilo), ki ga poravnate pred pričetkom dela.

3. Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih in ne vsebujejo DDV-ja. Podjetje Animationiko ni zavezanec za DDV. DDV ni obračunan v skladu z 1. odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Davčna številka podjetja je 75834456. Cene veljajo od 01.01.2020 do preklica ali sprememb. Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen, vsebinskih in besedilnih sprememb brez predhodnega obvestila.

4. Plačilo

Plačilo naročenih storitev poteka na naslednji način:

a) Plačilo po predračunu preko spletne banke (UPN obrazec) – iz vašega bančnega računa na naš bančni račun.

Storitve plačate preko svoje spletne banke, pri čemer vam banka zaračuna provizijo za plačilo UPN naloga po svojem veljavnem ceniku. Enaki pogoji naročanja in plačila storitev veljajo tudi za pravne osebe. Plačilo po predračunu je pogoj za naročilo storitve, razen v izjemnih primerih, ko zadostuje naročilnica na podlagi predračuna.

5. Pridržek lastninske pravice

Lastništvo prodanih izdelkov ostane v lasti podjetja Animationiko, tudi potem ko so izdelki izročeni vam, dokler kupnina zanje ni plačana v celoti.

6. Garancija in vračilo kupnine

Za izdelane izdelke ne ponujamo vračila denarja, razen v izjemnih primerih, ko je izvajalec naredil napako in ni upošteval strankinih želja. Garancija velja za vse izdelke in se rešuje z neomejenimi popravki ter kreacijo novih izdelkov. Zavezani smo k temu, da bomo popravljali storitev, dokler naročnik ne bo popolnoma zadovoljen. Stranki nudimo vso podporo in sodelovanje pri doseganju želenega končnega izdelka.

7. Dobavni rok – rok izdelave

Dobavni rok se začne naslednji delovni dan po plačilu predračuna. V drugih primerih, ko je povečan obseg dela, se naročnik in izvajalec dogovorita za rok dostave in pričetek izvajanja dela. V roku 7 delovnih dni (vikendi niso vključeni v delovne dni) izvajalec dostavi prve osnutke naročene storitve. Za popravke in nadaljnje revizije potrebujemo od 1 do 5 delovnih dni. V primeru zahtevnejših popravkov si pridržujemo pravico, da si za njih vzamemo tudi več časa, vendar ne več kot 12 delovnih dni. Stranki bomo ves čas posvečali ustrezno pozornost, da bomo zagotovili kakovostno in pravočasno izvedbo storitve.

8. Izvedba storitev in zaključek naročila

Stranka je po naročilu dolžna dostaviti vse potrebne vsebine za dokončanje storitve oz. izdelka, vključno z grafičnimi elementi, tiskovinami, spletnimi vsebinami in drugimi zahtevanimi podatki. Vse te vsebine je dolžna dostaviti v roku 30 dni po plačilu predračuna. Če stranka v tem roku ne dostavi potrebnih vsebin ali preneha s komunikacijo ter ne zagotovi potrebnih podatkov v 30 dneh od naročila storitve, se storitev šteje za zaključeno. V takem primeru podjetje Animationiko, Niko Balažic s.p. izda račun za opravljeno storitev.

Končne datoteke izvedene storitve se dostavijo šele, ko je znesek storitve v celoti poravnan. Po prejemu končnih datotek stranka prevzame odgovornost za preverjanje vsebine pred nadaljnjo uporabo, vključno z izdelavo ali tiskom. Po potrjeni končni različici ne odgovarjamo za morebitne napake, bodisi tiskarske ali druge.

9. Gostovanje in domene

Ponujamo tudi storitve gostovanja spletnih strani ali trgovin. Poleg tega lahko za vas opravimo nakup domene. Nakup domene s končnicami .si, .com, .net stane 13€ letno (oz. po trenutni tarifi registrarja), medtem ko za ostale končnice veljajo cene po trenutni tarifi registrarja.

Domena se zakupi za eno (1) leto, kar pomeni, da je potrebno vsako leto opraviti podaljšanje po trenutni tarifi registrarja. Če naročnik ne obvesti podjetja o poteku domene ali sporočilo iz različnih razlogov ni dostavljeno, podjetje ne prevzema odgovornosti za morebitno zamudo ali potek domene. Vse dodatne stroške, ki nastanejo zaradi nepravočasnega podaljšanja ali neplačila predračuna za podaljšanje, mora kriti naročnik sam. Podjetje za morebitno nastalo škodo v tem primeru ne odgovarja.

10. Popravki

Nudimo neomejeno število popravkov koncepta logotipa, kar pomeni, da logotip dodelujemo, dokler stranka ne potrdi želenega izgleda. Ta storitev popravkov velja do 30 dni od datuma dostavljenih vzorcev. Po preteku tega obdobja pa se storitev šteje za zaključeno. Ko je končni izgled logotipa potrjen in so vse datoteke pripravljene, se možnost popravkov zaključi. Dodatne ali nadaljnje storitve oblikovanja se zaračunajo po običajni ceni oblikovanja (30 EUR / uro).

Poleg tega, če izvajalec ugotovi, da se zahtevani popravki izkoriščajo ali če naročnik zahteva dodatne spremembe ali želje, ki niso bile predhodno dogovorjene, si izvajalec pridržuje pravico prekiniti sodelovanje brez vračila avansa. Takšne situacije lahko povzročijo prekomerne zahteve ali izkrivljanje prvotnih ciljev projekta, kar lahko vpliva na učinkovitost in kakovost izvedbe storitve. Zato si izvajalec pridržuje pravico, da v takšnih primerih prekine sodelovanje in zavrne nadaljnje zahteve za popravke ali spremembe, brez možnosti vračila avansa.

11. Pogoji za objavo grafik v portfelju

Podjetje Animationiko, Niko Balažic s.p., si pridržuje pravico uporabe vaših grafik v portfelju za promocijske namene in namen zagotavljanja kakovosti naših izdelkov. Kreirani izdelki se lahko pojavijo na naših spletnih straneh v obliki mockupov, ki ne vsebujejo datotek, ki bi jih bilo mogoče prekopirati ali uporabiti v drugih okoliščinah.

Če se je vaš izdelek pojavil v naši galeriji in ne želite, da bi bil del našega portfelja, nas o tem pisno obvestite. Vaš izdelek bomo takoj odstranili iz našega portfelja, da bomo ustrezno upoštevali vaše želje.

12. Odgovornost in reševanje sporov

Za vse morebitne zaplete in težave, ki bi lahko nastale zaradi morebitne nepravilne uporabe izdelka, podjetje Animationiko, Niko Balažic s.p. ne prevzema odgovornosti. Prav tako podjetje Animationiko, Niko Balažic s.p. ni pristojno za osebno reševanje morebitnih težav glede uporabe izdelka. Vse komunikacije potekajo izključno preko spletne strani, elektronske pošte ali telefona. Osebni obiski in demonstracije izdelkov v prostorih podjetja niso mogoči.

Podjetje Animationiko, Niko Balažic s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

13. Osnovni piškotki

Na spletni strani podjetja Animationiko, Niko Balažic s.p., uporabljamo osnovne piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani in omogočajo uporabo osnovnih funkcij. Ti piškotki ne zbirajo osebnih podatkov obiskovalcev in se ne uporabljajo za namene sledenja ali analitike.

Osnovni piškotki nam omogočajo, da se spomnimo vaših nastavitev in dejanj na spletni strani med posameznimi obiski, na primer jezikovne preference ali izbire valute. Brez teh piškotkov spletna stran morda ne bo delovala pravilno.

Za uporabo osnovnih piškotkov ni potrebno vaše soglasje, saj so nujni za delovanje spletne strani. Če želite, lahko vendarle onemogočite uporabo piškotkov v nastavitvah vašega brskalnika, vendar to lahko vpliva na delovanje nekaterih funkcij naše spletne strani.

Za več informacij o tem, kako upravljati piškotke v vašem brskalniku, si oglejte navodila proizvajalca brskalnika.

14. Varstvo osebnih podatkov

Vaši osebni podatki so skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, ki jih pridobimo ob oddaji povpraševanja, oddaji naročila, tudi nepotrjenega oziroma nedokončanega (opravljeno le naročilo in ne plačilo predračuna), bodo glede na zakonsko podlago, zakonit interes oziroma ob vaši privolitvi uporabljeni za namene pošiljanja naročenega blaga, ponudb, računov, reklamacij ter ostale potrebne komunikacije med vami in podjetjem Animationiko, Niko Balažic s.p., ki je upravljalec osebnih podatkov.

Osebni podatki se obdelujejo z namenom izpolnitve naročniške pogodbe, izpolnitve zakonskih obveznosti izdaje potrjenega računa ter za obveščanje o stanju naročila, ponudbah in drugih vsebinah preko pošte, e-pošte ali SMS-sporočil ob predhodnem soglasju ali ob zakonitem interesu.

Po preteku obdobja hrambe se vaši osebni podatki avtomatično izbrišejo oziroma anonimizirajo, razen podatkov o komunikaciji in podatkov izdanega računa, ki se v elektronski obliki hrani v podjetju Animationiko, Niko Balažic s.p. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se nanašajo. Na pisno zahtevo lahko kadarkoli prejmete duplikat računa oziroma pogodbe.

Imate pravico dostopa, popravka ali izbrisa svojih osebnih podatkov, ki jih hrani podjetje Animationiko, Niko Balažic s.p. To storite tako, da nam pošljete e-pošto na naslov info@animationiko.si.

Poleg tega imate pravico do omejitve obdelave, pravico do obveščanja, pravico do prenosljivosti podatkov in pravico do ugovora po Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR).

Pridobite ponudbo! Hitro naročanje!
Naročite zdaj!